Fitch погіршило прогноз цін на нафту і газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch погіршило прогноз цін на нафту і газ

Енергетика
2442
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило оцінку вартості нафти і газу слідом за недавнім ослабленням фундаментальних факторів попиту та пропозиції.
Базовий сценарій передбачає ціни на нафту в 2016 році на рівні $ 45 за барель, повідомляється в прес-релізі агентства. У довгостроковій перспективі Fitch прогнозує, що нафта коштуватиме $ 65 за барель.
У стресовий сценарій на поточний рік закладена ціна нафти в $ 35 за барель.
Базовий сценарій передбачає, що природний газ цього року буде коштувати $ 2,5 за тис. кубічних футів. Ціни в довгостроковій перспективі очікуються в районі $ 3,25 за тис. кубічних футів.
У 2015 році такі фактори, як низька вартість розширення проектів, дозволила американським виробникам утримувати прибуток на рівнях вище, ніж очікували багато учасників ринку, незважаючи на сильне падіння ціни. Однак подібні можливості, як очікується, зменшаться в поточному році, що призведе до прискорення темпів скорочення видобутку, відзначається в огляді Fitch.
“Якщо подивитися ширше, сукупний вплив двох років значних скорочень капзатрат, як очікується, призведе до істотного коригування обсягу поставок і в кінцевому підсумку відкриє шлях для початку відновлення цін”, – йдеться в повідомленні.
Рекордно тепла зима, викликана природним феноменом Ель-Ніньо в грудні, також значно скоротить короткостроковий попит на паливо для опалювальних цілей в північній півкулі, в той час як зазвичай наступ зимового сезону надає підтримку енергетичному комплексу.
Аналітики Fitch вважають, що ціни на нафту нинішнього рівня близько $ 30 за барель не є стійкими протягом тривалого періоду, оскільки вони покривають грошові витрати на видобуток, але не включають витрати на заповнення резервів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас