У Києві затримали міжнародну групу карткових шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві затримали міжнародну групу карткових шахраїв

Кримінал
1114
Співробітниками відділу протидії злочинам у сфері платіжних систем Департаменту кіберполіції Національної поліції України була встановлена і частково затримана група кардерів (карткових шахраїв), які використовуючи технічну інформацію магнітних стрічок банківських карт громадян США, на території України здійснювали покупку електроніки і дорогоцінних речей.
Як повідомляється на сторінці Департаменту в Facebook, співробітниками було встановлено, що в Києві діє група правопорушників. Громадяни Грузії, які входять до її складу, використовуючи скомпрометовані банківські картки, білий пластик, здійснювали покупку товарів у великих мережах магазинів побутової техніки. Зафіксовано більше 50 спроб проведення несанкціонованих транзакцій по використанню підроблених карт, і більше 20 успішних, які завдали матеріальної шкоди українським банкам.
14 січня в одному зі столичних магазинів з продажу мобільних телефонів і надання телекомунікаційних послуг, “на гарячому”, під час отримання товару, сплаченого за допомогою підробленої карти, був затриманий громадянин Грузії. Він мав при собі дві банківські карти, одна з яких була емітована на території Грузії. Інформація, розміщена на карті, була надрукована на грузинській мові. Саме це відволікало увагу продавців від того, що номер карти, зазначений у чеку, не збігається з номером, відтисненим на карті.
В даний час правопорушник затриманий, проводяться заходи щодо встановлення інших учасників злочинної групи.
Як відзначають фахівці Департаменту кіберполіції, аналогічні випадки карткового шахрайства були зафіксовані і раніше. Саме тому власникам магазинів, що використовують у своїй діяльності POS-термінали для оплати банківськими картами, необхідно провести роз’яснювальну роботу серед свого персоналу. Насамперед, працівник, відповідальний за проведення операції по банківській карті, повинен перевірити наявні на ній реквізити: дату валідності карти, відомості про її власника, наявність підпису на зворотному боці. Після проведення операції необхідно звірити номер карти, зазначений у чеку, з номером, розташованим на самій карті, а також перевірити підпис покупця.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас