Кабмін просить НАБУ розслідувати виграш тендеру на 480 млн грн "кіотських грошей" фіктивною фірмою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін просить НАБУ розслідувати виграш тендеру на 480 млн грн "кіотських грошей" фіктивною фірмою

Кримінал
852
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України почав службове розслідування щодо виграшу тендера на 480 млн грн “кіотських грошей” фіктивною фірмою і просить НАБУ розслідувати цю справу.
“Наприкінці року ми прийняли рішення про необхідність проведення чесного прозорого та публічного тендеру для того, щоб купити енергозберігаючі елементи зовнішнього освітлення, щоб по всій країні було якісне зовнішнє освітлення … Держкомпанія під назвою “Українські екологічні інвестиції” проводить тендер на суму 480 млн грн бюджетних грошей … Виграла компанія, яка називається “АГРОТЕХБУД”. 30 грудня минулого року на розгляд уряду вносилася постанова зробити попередню оплату для компанії “АГРОТЕХБУД” у сумі 75% від 480 млн грн, тобто дати можливість здійснити попередню оплату 400 млн грн на цю компанію для покупки нових енергоефективних елементів освітлення. Я постанову не підписав”, – повідомив А.Яценюк на засіданні Кабінету міністрів у середу в Києві.
За його словами, 30 грудня з’явилася інформація про те, що компанія “АГРОТЕХБУД”, яка виграла тендер, зареєстрована в квартирі, ніколи не займалася ні одним видом діяльності, заявленим у прикладній документації до тендеру, а директор і власник компанії змінилися буквально за кілька днів до тендеру, і новим директором стала людина з місцем реєстрації в Донецьку.
“Я дав вказівку Державній фінансовій інспекції перевірити проведення тендеру. В результаті ДФС доповідає, що суб’єкт господарювання – фіктивний, директор – фіктивний, засновники, які нібито підписували протокол, щоб брати участь у цьому тендері, дає свідчення, що ніякі протоколи ніколи не підписували, і 400 млн грн просто хотіли вкрасти “, – повідомив Яценюк
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас