Citigroup погіршив прогноз цін на нафту і метали на 2016 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup погіршив прогноз цін на нафту і метали на 2016 р

Банківські метали
2045
Аналітики Citigroup Inc. погіршили прогноз цін на нафту і метали, зазначивши, що уповільнення глобального економічного зростання, ймовірно, затягне повернення сировинних ринків до балансу.
“Погіршення очікувань щодо темпів глобального економічного зростання збільшує негативні наслідки такого чинника, як надлишок пропозиції, для сировинних ринків”, – відзначається в огляді Citigroup.
Ослаблення світового попиту на сировину обіцяє “затягнути час, який знадобиться сировинним ринкам для повернення до балансу”, вважають експерти.
Прогноз середньої вартості нафти Brent на 2016 рік знижений аналітиками банку до $ 40 за барель з $51 за барель, що очікувалися в листопаді.
Очікуване скорочення видобутку нафти, особливо в США, можливо, призведе до підйому цін до кінця 2016 року, говориться в огляді Citigroup. Середня ціна Brent в четвертому кварталі поточного року, за їхніми оцінками, складе $ 52 за барель у порівнянні з $ 40 за барель в третьому кварталі і $ 31 за барель у другому кварталі.
“Різкий розпродаж активів на початку 2016 року, який зачепив практично всі сектори, штовхає ціни на сировину ще нижче, – відзначається в огляді. – Котирування сировинних товарів потрапили під тиск з Китаю на початку цього року”.
Прогноз вартості нікелю на 2016 рік знижений Citigroup на 22% – до $8 450 за тонну.
Середня ціна міді, за їхніми оцінками, складе цього року $ 4650 за тонну, а вартість алюмінію може впасти нижче $ 1400 за тонну у другому кварталі.
При цьому прогноз ціни золота на цей рік підвищений експертами банку на 7,5% – до $ 1 070 за унцію. Вартість золота виграє від падіння цін на інші види сировини, а також фондових ринків, вважають аналітики.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас