"Газпром" анулював поручительство перед South Stream, підтверджуючи відмову від "Південного"/Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" анулював поручительство перед South Stream, підтверджуючи відмову від "Південного"/Турецького потоку"

Енергетика
525
Рада директорів “Газпрому” в ході заочного голосування у вівторок схвалила укладення з оператором реалізації проектів будівництва газопроводу через Чорне море South Stream Transport BV угоди про припинення дії договору поручительства щодо зобов’язань ТОВ “Газпром експорт” за згодою про транспортування газу.
“Компанія South Stream Transport BV погодилася звільнити ПАТ “Газпром” від виконання всіх зобов’язань за договором поруки щодо зобов’язань ТОВ “Газпром експорт” за згодою про транспортування газу від 2 жовтня 2013 і розірвати договір поручительства”, – йдеться в повідомленні емітента.
South Stream Transport B.V. була оператором будівництва газопроводу “Південний потік” з Росії до Болгарії в обхід України. Проект був скасований через протидію Єврокомісії та місцевої влади. Йому на зміну прийшов “Турецький потік” – до європейської частини Туреччини і далі на цільові ринки країн центральної та південної Європи. Було заявлено, що оператором проекту виступить російське ТОВ “Газпром Російська” (від назви головної компресорної станції “Російська” на російському березі). Однак South Stream Transport B.V. володіючи трубами і контрактом на будівництво морської труби – де-факто залишилася оператором нового проекту. Зараз і “Турецький потік” заморожений на тлі охолодження політичних відносин Москви і Анкари.
Договір на транспортування на умовах “транспортуй або плати” – головна умова реалізації будь-якого трубопровідного проекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас