Банки чекають відновлення кредитування в 2016 р (опитування НБУ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки чекають відновлення кредитування в 2016 р (опитування НБУ)

Кредит&Депозит
832
Українські банки чекають відновлення кредитування в 2016 році, повідомив Національний банк України (НБУ) на веб-сайті з посиланням на результати опитування банків за підсумками четвертого кварталу 2015 року.
Згідно з опитуванням, банкіри очікують поліпшення якості та зростання обсягів кредитів суб’єктів господарювання. Так, частка банків, які очікують зростання портфеля корпоративних кредитів, збільшилася до 57% з 45% в кінці жовтня. Поліпшення його якості очікують 54% банків (у третьому кварталі – 39%).
Разом з тим, більшість банків все ще скептично налаштовані стосовно пожвавлення роздрібного кредитування, проте 27% респондентів розраховують на зростання кредитного портфеля фізосіб, тоді як кварталом раніше на це розраховувало тільки 17% банків.
При цьому поліпшення якості кредитів фізосіб очікують 58% опитаних проти 40% у третьому кварталі 2015 року.
Крім того, вперше за останні два роки в четвертому кварталі 2015 року банки відзначили пом’якшення цінових умов схвалення кредитних заявок.
У той же час, зниження процентних ставок призвело до посилення попиту на кредити з боку як суб’єктів господарювання, так і фізосіб. Таку тенденцію відзначили 41% банків порівняно з 19% у третьому кварталі 2015 року.
При цьому найбільший приріст попиту суб’єктів господарювання спостерігався за кредитами МСП, короткостроковими кредитами і кредитами в національній валюті. Зростання попиту фізосіб стосувалося переважно споживчих кредитів.
НБУ проводив опитування серед кредитних менеджерів 50 банків. Відповіді надали 48 банків, на яких припадає 91% загального обсягу активів банківської системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас