ЄС виділить на інфраструктурні енергетичні проекти 217 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить на інфраструктурні енергетичні проекти 217 млн євро

Енергетика
153
Держави-члени ЄС схвалили у вівторок пропозицію Європейської комісії інвестувати 217 млн євро у великі транс’європейські інфраструктурні проекти в галузі енергетики, повідомила в Брюсселі прес-служба ЄК.
У повідомленні уточнюється, що мова йде головним чином про Центральну Європу і Південно-Східну Європу.
“В цілому 15 проектів були обрані в результаті тендеру, оголошеного в рамках механізму європейських інтерконекторів – програми ЄС, призначеної для фінансування інфраструктур. Ці проекти дозволять посилити енергетичну безпеку і покласти край ізоляції деяких держав-членів союзу по відношенню до системи енергетичних мереж ЄС”, – йдеться в комюніке Єврокомісії.
У документі також наголошується, що ці відібрані проекти, крім іншого, сприяти реалізації європейського енергетичного ринку, а також інтеграції відновлюваних видів енергії в електромережі.
“Сьогодні ми вибираємо метою регіони Європи, де потреба (в енергії – ред.) особливо дається взнаки. З цим фінансуванням ми будемо сприяти посиленню безпеки постачання і повної інтеграції європейського ринку енергії шляхом об’єднання мереж всієї Європи”, – наводить прес-служба ЄК слова члена Єврокомісії з енергетики Мігеля Аріаса Каньєте.
У комюніке ЄК наголошується, що в газовому секторі виділене фінансування піде, серед іншого, на розробку модернізації болгарської газотранспортної системи, яка поліпшить можливості доставки газу в регіон, зокрема, в інтересах Греції, Румунії, Македонії та Туреччини.
Фонди будуть виділені на проектні роботи по газопроводу Midcat, який дозволить зняти перевантаження інфраструктур між Піренейським півостровом і Францією і забезпечити доставку газу з Алжиру та іспанських терміналів СПГ в іншу Європу.
Фінансова допомога ЄС також призначається для газових інтерконекторів в Румунії, Болгарії, Австрії та Угорщини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас