Іран зможе впливати на світовий ринок нафти не раніше кінця 2016 року, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран зможе впливати на світовий ринок нафти не раніше кінця 2016 року, - експерт

Енергетика
435
Для того щоб Іран міг вплинути на світові сировинні ціни, йому будуть потрібні великі обсяги видобутку. Доведені запаси нафти у нього є – Іран займає четверте місце в світі по цьому параметру. Однак для активізації видобутку країні потрібні колосальні інвестиції і час, вважає Анна Бодрова, старший аналітик Альпарі.
“Найбижчий термін, коли надлишок іранської нафти зможе впливати на світову пропозицію і, відповідно, нафтові ціни, це кінець 2016 року. Поки ж проти сировинної ціни грає негативне очікування – ринок спекулятивний і тому дуже чутливий”, – коментує експерт.
Бюджети країн ОПЕК, в першу чергу, Саудівської Аравії, вже не витримують поточних цін на чорне золото. Сьогодні Іран починає поставки нафти закордонним покупцям, але в поточний момент обсяги становлять не більше 1 млн барелів на добу.
“Знадобиться рік-півтора, щоб вийти на рівень 3,5 млн барелів і почати чинити серйозний тиск на котирування. У довгостроковій перспективі низькі ціни на нафту стануть причиною значного скорочення її видобутку, це спровокує відскік нафтових котирувань”, – підсумувала Анна Бодрова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас