У НБУ розповіли про свою роль у виведенні бізнес-партнером Авакова $ 40 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про свою роль у виведенні бізнес-партнером Авакова $ 40 млн

Кримінал
2577
Національний банк України не схвалював виведення капіталу бізнес-партнером глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова Ігорем Котвицьким (“Народний фронт”) у розмірі $ 40 млн.
Про це заявив колишній перший заступник глави НБУ Олександр Писарук.
“Не було схвалення НБУ, як такого. Що було? Зміни до цього договору були зареєстровані в територіальному банку. А по факту, для валютного контролю реєстрація іноземного кредиту територіальним управлінням на той момент була фактично ліцензією”, – пояснив екс-зам Гонтаревої.
За його словами, проблема була в децентралізованності функції, в якій залишилося мало людей з процесу централізації, яка робилася механічно, і цю справу з якихось причин валютний контроль пропустив.
“Ми зробили висновки і централізували функцію реєстрації кредитів. Крім того, ми розробили критерії ризиковості і підозрілості транзакцій”, – розповів Писарук.
Нагадаємо, народний депутат від “БПП” Сергій Лещенко заявив, що НБУ оштрафував державний “Ощадбанк” майже на 3 млн грн за порушення посадовими особами фінустанови закону при здійсненні переказу $ 40 млн в інтересах народного депутата Ігоря Котвицького (“Народний фронт”), який є бізнес-партнером міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас