Міжнародні рекрути будуть шукати членів наглядової ради Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні рекрути будуть шукати членів наглядової ради Нафтогазу

Енергетика
183
Мінекономрозвитку за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку залучило міжнародну рекрутингову агенцію Odgers Berndtson до підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради НАК “Нафтогаз України”.
Про це пише прес-служба Мінекономрозвитку.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціювало відбір кваліфікованих кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради НАК “Нафтогаз України”.
Реформа включає створення незалежної та професійної наглядової ради та створення корпоративних функцій внутрішнього аудиту, комплаєнсу, протидії корупції та управління ризиками, які будуть підпорядковані наглядовій раді.
До складу наглядової ради ввійдуть 5 членів, із яких троє будуть незалежними, а двоє призначатимуться державою. Кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради буде відбирати Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів та 5 незалежних членів із міжнародних фінансових інституцій та бізнес-середовища. Склад наглядової ради затверджуватиме Мінекономрозвитку.
“Сильна і незалежна наглядова рада буде гарантією від повернення до старої практики маніпулювання “газовими цінами” та корупції на користь будь-яких політичних фігур. Ми вперше створюємо незалежну наглядову раду в найбільшій державній компанії. Уряд та менеджмент “Нафтогазу” мають намір реформувати систему корпоративного управління компанією за підтримки міжнародних партнерів”, – відзначив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.
Odgers Berndtson, яка займеться пошуком кандидатів є провідною глобальною агенцією з підбору керівників вищої ланки та членів колегіальних органів управління. Odgers Berndtson має понад 200 партнерів, працює в 27 країнах та 53 містах світу, включаючи країни Північної Америки, Південної Америки, Європи, Африки, Близького Сходу та Південно- Східної Азії.
У березні 2015 року Уряд України схвалив план комплексної реформи газового сектору країни, який передбачає впровадження конкуренції, прозорості, ринкових цін на природний газ, диверсифікацію імпортних поставок газу, та реформу системи корпоративного управління НАК “Нафтогаз України”.
Реформа проводиться за підтримки ЄБРР та інших міжнародних фінансових організацій.
В грудні 2015 року Уряд України затвердив новий статут НАК “Нафтогаз України”, положення про наглядову раду та положення про правління компанії.
До квітня 2017 року повноваження наглядової ради будуть обмеженими, зокрема, призначати правління та затверджувати фінансовий та інвестиційний плани компанії будуть загальні збори акціонерів. З квітня 2017 року ці повноваження перейдуть до наглядової ради.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас