"АвтоКрАЗ" з січня 2016 знизив ціни на автомобілі для зарубіжних споживачів ще на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоКрАЗ" з січня 2016 знизив ціни на автомобілі для зарубіжних споживачів ще на 20%

Фондовий ринок
784
ПАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, з 1 січня поточного року з метою підвищення конкурентоспроможності знижує ціни на автомобілі для споживачів країн СНД і далекого зарубіжжя в середньому на 20% в залежності від моделі вантажівки, повідомила прес-служба компанії у вівторок.
“Компанія йде на безпрецедентний в умовах політичної та економічної кризи крок. Всупереч тенденції до підвищення цін на продукцію на світовому ринку, “АвтоКрАЗ” в черговий раз знизить ціни – попереднє зниження цін на 10% було в листопаді 2015 року”, – повідомляється в прес -РЕЛІЗ ПАТ.
У компанії відзначають, що коригування цін для стимулювання споживчого попиту стало можливим за рахунок зниження собівартості автомобілів, що випускаються в 2015 році. У першу чергу цьому сприяли впровадження у виробництво прогресивних технологій конструктивних рішень, вдосконалення організації виробничих процесів, оптимізація виробництва, імпортозаміщення дорогих комплектуючих шляхом освоєння на підприємствах групи “КрАЗ” і в інших українських виробників комплектуючих, раніше поставлялися з РФ і далекого зарубіжжя.
“При цьому зниження собівартості, що важливо, не вплинуло на якість, комплектацію і надійність КрАЗів”, – підкреслюють в прес-службі.
На підприємстві висловлюють впевненість, що зниження цін на автомобілі дозволить розширити присутність на ринках країн СНД і далекого зарубіжжя.
“АвтоКрАЗ” випускає 33 базові моделі, більше 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи у всіх галузях економіки і Збройних силах України.
Компанія в 2014 році збільшила виробництво автомобілів на 1% (13 автомобілів) до 2014 року – до 1401 од., при цьому на експорт поставлено 40% продукції – в основному в країни далекого зарубіжжя.
Основними конкурентами “АвтоКрАЗу” на внутрішньому і зовнішніх ринках є білоруський МАЗ і російський КамАЗ.
Як повідомлялося, на поточний рік попередні плани компанії припускають випуск близько 1,7 тис. автомобілів, проте вони можуть бути скориговані як у бік зменшення, так і у бік збільшення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас