Названі найбільші виробники автомобілів з електричними двигунами за підсумками 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найбільші виробники автомобілів з електричними двигунами за підсумками 2015 року

Технології&Авто
2855
Автомобілі на електричній тязі останнім часом стають все більш популярними. Хоча про їх масовість говорити поки рано. У минулому році на американському ринку лише близько 1% відвантажених автомобілів були оснащені електричною силовою установкою.
Щоб виявити лідера цього ринку, журналісти підрахували, який автовиробник вивів на ринок найбільшу кількість автомобілів з електричними двигунами протягом 2015 року.
Так, в 2015 році компанія BMW продала по всьому світу близько 30 тис моделей i3 і i8. Продажі гібридних автомобілів Ford Fusion і C-Max Energi і електромобіля Focus Electric, переважно, обмежені Північною Америкою, де було реалізовано 18,9 тис таких транспортних засобів. З урахуванням незначних продажів електричних автомобілів Ford в Канаді, Китаї і Європі, сукупний обсяг реалізації оцінюється в 20 тис. General Motors продала 15,4 тис електромобілів Volt і 2,6 тис Spark EV тільки в США. Додавши продажі в інших регіонах, сукупний обсяг реалізації також наближається до позначки 20 тис.
Компанія Nissan змогла істотно випередити названих вище конкурентів. Станом на жовтень 2015 року було реалізовано 39 тис електромобілів Leaf. Офіційні дані продажів Leaf і e-NV200 за рік ще не озвучені, але передбачається, що обсяг реалізації становить близько 50 тис. Нарешті, схожий результат продемонструвала компанія Tesla Motors, яка впродовж 2015 року реалізувала 50,6 тис електромобілів. Але не ці компанії стали лідером ринку.
Найбільше автомобілів з електричною тягою змогла продати китайська компанія BYD. У її модельному ряду є електромобілі E6, часто використовувані в якості таксі, і гібридні моделі Qin, Tang та ін. За підсумками 2015-го BYD змогла реалізувати 31,9 тис автомобілів Qin, 18,4 тис – Tang і 7 тис – E6. Сюди ж слід додати моделі T3, e5 і Denza, створені спільно з Daimler. Сумарний обсяг продажів склав 61,7 тис автомобілів з електричними двигунами. Це істотно більше, ніж змогли продати Nissan і Tesla. Причому, велика частина продажів BYD припадає на Китай.
Слід зазначити, що при складанні цього рейтингу враховувалися лише стандартні автомобілі, призначені для експлуатації на дорогах загального призначення. У загальний обсяг продажів не включалися компактні електромобілі з невеликими показниками пробігу і швидкості руху. Такі транспортні засоби досить популярні в Китаї, але їх облік зробив би проблематичним порівняння галузі електромобілів Китаю і США, де вони не включаються до звіти з продажу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас