Іран прийняв рішення різко збільшити видобуток нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран прийняв рішення різко збільшити видобуток нафти

Енергетика
1320
Влада Ірану розпорядилася збільшити видобуток нафти на 500 000 барелів на добу.
Про це повідомив заступник міністра нафти країни.
“Іран готовий збільшити видобуток нафти на 500 000 барелів на добу після зняття санкцій, указ про збільшення видобутку був виданий сьогодні (у понеділок)” – заявив заступник міністра нафти і керуючий директор Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Рокнеддін Джаваді.
У суботу, 16 січня, країни МАГАТЕ отримали фінальну доповідь експертів агентства щодо іранської ядерної програми, що передує офіційному початку її реалізації. У документі підтверджується, що іранська сторона виконала свої зобов’язання в рамках угоди щодо ядерної програми. Після цього ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов’язаних з його ядерною програмою.
Іран і “шістка” в липні 2015 року досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Тривалі переговори завершились прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку СБ ООН, США і Євросоюзу в обмін на верифікацію мирного характеру іранської ядерної програми.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас