Через 4-5 років Україні буде не потрібен імпортований газ, - директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 4-5 років Україні буде не потрібен імпортований газ, - директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України"

Енергетика
1522
Через 4-5 років Україні не потрібен буде імпортований газ. Про це заявив директор з розвитку бізнесу НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Зараз ми констатуємо, що не отримуємо жодного куба російського газу. При цьому ми бачили, що була досить низька температура, були холоду і навіть за таких умов ми могли забезпечувати споживачів газом власного видобутку, газом, який ми піднімаємо з “підземки”, і реверсними поставками з Європи “, – заявив він.
Разом з тим він зазначив, що у випадку, якщо будуть аварії на газопроводах, екстремальні ситуації у видобутку, сильні холоди, які триватимуть місяць або два – відповідно, буде інша ситуація.
За його словами, через 4-5 років Україні не потрібен буде імпортований газ.
“Ми вважаємо абсолютно реалістичним, що за чотири – п’ять років ми вийдемо на те, що нам взагалі буде не потрібен імпортований газ. Для когось це здається нереальним, але так само нереальним здавалося те, що ми зможемо прожити без російського газу. Ми працюємо над цим, і ми більш-менш упевнені, що зробимо це”, – зазначив Вітренко.
Він нагадав, що згідно з контрактом України з російським “Газпромом”, ми повинні купувати газ до 2019 року.
“Тобто, ще чотири роки. Єдине, що ми зараз вимагаємо в Стокгольмі – це те, щоб за цим контрактом Росія нам поставляла газ дешевше, ніж ми купуємо у європейців. І це не тому, що ми такі жадібні, а тому що це логіка. Якщо російський газ йде по території України в Європу, він не може коштувати дорожче за європейський газ”, – додав Вітренко.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас