В Україні скасують обов'язкову сертифікацію сільгосптехніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скасують обов'язкову сертифікацію сільгосптехніки

Аграрний ринок
338
В Україні з 2016 року скасують обов’язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки. Про це йдеться в наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, написав у Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
“З 2016 року в Україні скасовується обов’язкова сертифікація сільськогосподарської техніки (наказ Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 1699). Тепер імпортерам і виробникам не потрібно отримувати український сертифікат відповідності”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з наказом, з Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, виключено розділ 10 “Техніка сільськогосподарська”. Єдиною вимогою до сільгосптехніки залишається відповідність двом технічним регламентам (Затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів і складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів).
“На практиці це означає, що в більшості випадків після візуальної ідентифікації відповідності трактора документам, які надав виробник, його можна буде ввозити без додаткових процедур. Це не тільки певне здешевлення продукції, а й прибирання потенційного корупційного бар’єру”, – додав Нефьодов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас