Toyota оснастила водневий автомобіль системою супутникового зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota оснастила водневий автомобіль системою супутникового зв'язку

Технології&Авто
1777
Компанія Toyota на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті (NAIAS) показала дослідний автомобіль на базі моделі Mirai.
Нагадаємо, що Mirai оснащується силовою установкою TFCS (Toyota Fuel Cell System) на основі водневих паливних елементів. Машина не виробляє шкідливих викидів в атмосферу, оскільки єдиним продуктом роботи TFCS є вода. Заправка балонів воднем займає приблизно три хвилини.
Дослідницький автомобіль на основі Mirai створений у партнерстві з американською компанією Kymeta, а його особливістю є підтримка супутникового зв’язку. При цьому мова не йде про використання антен-тарілок на даху. Їх замінюють спеціальні плоскі панелі Kymeta, що забезпечують якісний прийом сигналу. Такі панелі можуть вбудовуватися в транспортні засоби не тільки на етапі виробництва, але і в процесі дооснащення після надходження в продаж.
Toyota виділяє кілька переваг використання супутникового зв’язку в автомобілях. Такі системи, зокрема, забезпечують можливість обміну даними навіть там, де недоступні стільникові мережі. Крім того, йдеться про більш стабільнк і безпечнк з’єднання – особливо під час стихійних лих.
У перспективі супутниковий зв’язок може доповнити інші мобільні канали передачі даних в транспортних засобах.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас