Президент обіцяє не допустити віялових відключень електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент обіцяє не допустити віялових відключень електроенергії

Енергетика
1608
Президент Петро Порошенко обіцяє не допустити віялових відключень електроенергії в енергосистемі України, які країна переживала в минулому році через гострий дефіцит антрациту для потреб теплової генерації.
“На сьогоднішній день ми маємо значно збільшену частку ядерної енергетики в загальній структурі енергетичного балансу нашої держави – з 47% ми збільшили майже до 56%. Це зекономлена значна частина газу і вугілля. Ми не допустимо віялових відключень в українській енергосистемі”, – сказав Порошенко.
Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, на відміну від 2015 року, в прогнозному балансі електроенергії Об’єднаної енергосистеми України на 2016 рік не закладає імпорт російської електроенергії.
У Міненерговугілля відзначили, що забезпечення стійкої роботи ОЕС України визначається цілою низкою чинників і умов, серед яких загальна потужність і можливості ОЕС України, внутрішній баланс атомної, гідро-, тепло-, електро- та інших потужностей, наявність резервних потужностей і можливості по забезпеченню покриття пікових навантажень для безперебійної роботи системи (включаючи наявність палива на ТЕС і ТЕЦ).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас