Міграційна служба: Отримати інформацію з чіпа нового паспорта зможе будь-який смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міграційна служба: Отримати інформацію з чіпа нового паспорта зможе будь-який смартфон

Технології&Авто
1777
Керівник прес-служби Державної міграційної служби Сергій Гунько розповів, як буде зчитуватися інформація в установах з нових електронних документів українців.
«Вважати інформацію з чіпа нового українського ID-паспорта зможе будь-який пристрій, що підтримує технологію NFC. (Технологія зв’язку на малих відстанях Near Field Communication призначена для обміну ключами цифрового авторизації між двома розташованими близько один до одного пристроями. Це можуть бути будь портативні пристрої, а також смарт-карти або смартфони, – ред.). На сьогоднішній день цю технологію підтримують багато моделей смартфонів », – розповів Гунько.
Він додав, що досвід країн, які видають такі документи, показує, що інфраструктура використання розвивається дуже швидко після впровадження документа. А саме устаткування досить просте, схоже на те, що вже сьогодні існує для зчитування інформації з звичайних банківських карток.
«Банкам взагалі можна не переживати з цього приводу. Вони будуть зацікавлені в установці таких терміналів, тому що їм дешевше закупити їх умовно по 30 доларів за штуку, ніж оплачувати роботу персоналу, який вручну вносить інформацію про клієнта », – повідомив представник Державної міграційної служби.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас