Азербайджанські інвестори мають намір вкласти близько $50 млн в переробку сої і випуск біоетанолу в Сумській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджанські інвестори мають намір вкласти близько $50 млн в переробку сої і випуск біоетанолу в Сумській області

Аграрний ринок
510
Керівництво Сумської облдержадміністрації досягли домовленості з азербайджанськими інвесторами про відкриття в Роменському районі заводу з переробки сої потужністю 220-250 тис. тонн і об’ємом інвестицій до $ 22 млн, повідомив голова облдержадміністрації Микола Клочко.
“Крім того, на базі колишнього Велико-Жовтневого цукрового заводу в Білопільському районі в 2016 році запланований запуск I черги підприємства з виробництва альтернативних видів палива, зокрема, біоетанолу. У це підприємство очікуємо інвестиції в сумі до $ 30 млн”, – наводяться його слова на сайті ОДА.
Н.Клочко підкреслив, що говорить про ці інвестиційні проекти з упевненістю, так як вони мають під собою “конкретні домовленості і дії”.
Він уточнив, що на початковому етапі роботи заводи з переробки сої планується створити понад 200 робочих місць.
Інша інформація про інвесторів поки в повідомленні ОДА відсутня.
Згідно з даними держреєстру, власниками ТОВ “Жовтневий цукровий завод” (Суми) в рівних частках є почесний консул Азербайджану в Харкові Афган Салманов та сумчанин Геннадій Вольський, який раніше очолював. А раніше частка Г.Вольского належала громадянину Азербайджану Васіфу Тагієву, з яким А.Салманов засновував також ТОВ “Ук.Аз. – Дружба”, директором якого був Г.Вольській. “Ук.Аз. – Дружба” намагалося відродити цукроваріння в Сумській області та контролювало два заводи – в Жовтневому та Угроїдах (Краснопільський р-н). В даний час власником “Ук.Аз. – Дружба” в держреєстрі зазначений Роман Рогов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас