У "Нафтогаз України" повідомили, за чий рахунок повинні відбуватися повірка і ремонт лічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогаз України" повідомили, за чий рахунок повинні відбуватися повірка і ремонт лічильників

Особисті фінанси
1930
В Україні, повірка та ремонт лічильників повинні проходити за рахунок комунальників, передає “Нафтогаз України” в Facebook.
“Повірка та ремонт лічильників на газ, тепло і електрику повинні відбуватися за рахунок комунальників, які тепер відповідають за своєчасність повірки, стежать за термінами проведення, повинні письмово повідомити споживача про терміни проведення повірки”, – йдеться в повідомленні.
Згідно Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність”, який вступив в дію з 1 січня 2016 року, періодична повірка, обслуговування та ремонт засобів вимірювальної техніки, яка є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, які надають послуги з електро-, тепло, газо та водопостачання.
У той же час, відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту засобів вимірювальної техніки, яка є власністю фізичних осіб, покладається на суб’єкт господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Нагадаємо, станом на 30 грудня, лічильниками газу оснащено близько 9,4 млн домогосподарств – 72,2% побутових споживачів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас