Український «ЛАЗ» має намір приступити до випуску футуристичних трамваїв CTG-18 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український «ЛАЗ» має намір приступити до випуску футуристичних трамваїв CTG-18

Технології&Авто
3552
Українська компанія «Сіті Транспорт Груп», якій належить автозавод «ЛАЗ», має намір випустити свій перший трамвай CTG-18.
CTG-18 позиціонується як сучасний український низкопольний трамвай, який повністю відповідає європейським стандартам в плані безпеки і комфорту. Транспортний засіб володіє модульною конструкцією, заснованою на рішеннях «ЛАЗ» і передових технологіях виготовлення трамваїв. Трамвай обладнаний спеціальною низькою підлогою ходовою частиною, яка зможе ефективно використовувати існуючу інфраструктуру українських міст, а також буде значно знижувати обсяг інвестицій у навчання та подальшу експлуатацію вагона.
Трамвай CTG-18 може використовуватися на звичайному вуличному трамвайному маршруті і на маршруті швидкісного трамвая. Швидкість руху трамвайного вагона може досягати 75 км /год. Трамвай комплектується чотирма асинхронними тяговими моторами змінного струму потужністю 50 кВт кожен (частота обертання валу 1500 оборотів в хвилину). Як відзначає виробник, асинхронні двигуни мають меншу вагу і габарити в порівнянні з двигунами постійного струму. Крім того, їх простіше обслуговувати, і вони є більш надійними. Роботою двигунів управляє спеціальна мікропроцесорна контрольна система через зовнішній CAN інтерфейс.
Трамвай CTG-18 обладнаний електродинамічним рекуперативним генератором і електромагнітними дисковими гальмами. Така система дозволяє генерувати струм і повертати його в контактну мережу в процесі гальмування або спуску. Крім того, таким чином забезпечується захист від ковзання на ділянках, де знижено зчеплення коліс з рейками.
Використовувані в конструкції композитні матеріали і модульний дизайн покликані забезпечити зниження вартості експлуатації транспортного засобу (обслуговування та ремонт), зменшити питоме споживання енергії, а також продовжити період експлуатації вагона до 30 років. Низькопідлогова конструкція повинна бути зручною для входу в трамвай для таких категорій пасажирів, як пасажири з дітьми, особи похилого віку та інваліди. Вагон оснащений спеціальним висувним пандусом для пасажирів в інвалідних візках. Також у трамваї передбачена система кондиціонування повітря. У разі необхідності трамвай може комплектуватися точкою доступу Wi-Fi.
Робоче місце водія виконано відповідно до сучасних вимог до ергономіки та технічної оснащеності. Прилади та органи управління мають раціональне розташування. Також трамвай комплектується вбудованим діагностичним обладнанням.
За попередніми даними, «Сіті Транспорт Груп» планує випуск 100 трамваїв до 2019 року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас