У Києві з'являться пішохідні переходи з підсвічуванням на сонячній батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'являться пішохідні переходи з підсвічуванням на сонячній батареї

Технології&Авто
394
Київська влада готова вже через місяць представити пілотний проект з освітлення нерегульованих пішохідних переходів столиці за допомогою сонячних батарей в темний час доби. У першу чергу планується оснастити підсвічуванням всі нерегульовані пішохідні переходи в місцях масового скупчення людей, особливо поблизу дитячих садків та шкіл, розповів директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній виданню «Місто Київ».
Він зазначив, що перелік першочергових об’єктів вже відпрацьований, замовником робіт виступить КП «Київміськсвітло», а на саму реалізацію проекту в бюджеті закладено фінансування, так що залишилося тільки розробити проект.
«Є два варіанти, як зробити переходи з підсвічуванням. Перший – потрібно мати джерело енергопостачання, який підключається до розподільного щита. І другий – використання сонячних батарей », – сказав директор комунального підприємства.
Віктор Черній також зазначив, що вже через місяць можна буде побачити пілотний проект в дії.
«Думаю, що через місяць ми зможемо продемонструвати пілотний проект установки і роботи сонячних батарей. Що це таке? Це додаткові світильники, які будуть спрямовані на необхідну ділянку і давати найбільш повне висвітлення. По суті, це епюра, яка буде накладатися на перехід і висвітлюватися. А водії зможуть за 20-30 метрів від об’єкта бачити людину », – розповів Віктор Черній.
Нагадаємо, на початку грудня 2015 на сайті електронних петицій міста Києва з’явилася пропозиція про створення підсвічування для пішохідних переходів у темний час доби.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас