Тури до Туреччини та Єгипту: Чого варто чекати від цін українцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тури до Туреччини та Єгипту: Чого варто чекати від цін українцям

Особисті фінанси
6463
Попит на путівки на зарубіжні курорти торік помітно впав, констатують в українських агентствах. За оцінками комерційного директора Tez Tour Аркадія Маслова, продажі турів, у порівнянні з 2014 р, впали вдвічі. Якщо врахувати, що і позаминулий сезон був не найкращим (тоді обсяги виїзного туризму скоротилися на 30-40%) не дивно, що галузь повернулася до показників 2003-2004 рр.
“Основною причиною відмови від закордонних поїздок стали фінансові проблеми наших громадян, а зовсім не лякаючі новини з Єгипту і Туреччини”, – запевнив Маслов. Експерт вважає, що альтернативи цим країнам українцям не знайти.
Скажімо, Туреччина торік навіть наростила турпотік з нашої країни. Як повідомили в офісі з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні, в 2015-му Стамбул відвідало більше 270 тис. Українців, що на 5% більше, ніж в 2014-му. В Анталії відпочило 317,5 тис. наших громадян (плюс 10,73% до 2014р), а на курортах провінції Мугла – 45,2 тис. (плюс 12,34%).
Тому, ринок хоч виїзного туризму і скорочується, але Туреччина і Єгипет залишаться основними напрямками для масового відпочинку і в цьому році. Питання лише в тому, скільки наших громадян зможуть дозволити собі відпочити на курортах Червоного і Середземного моря.
Експерти вважають, що Єгипет вже навряд чи подешевшає. “Тамтешні готельєри і так працюють в мінус другий рік поспіль. Частина були змушені прийняти рішення про скорочення мереж та консервацію деяких об’єктів”, – говорить Маслов.
З ним згоден директор мережі “Поїхали з нами” Олег Кулик: “Таких цін, як перед Новим роком, вже не буде. Після канікул вартість середньостатистичного туру підвищилася в середньому на $ 100”. Приміром, у грудні за $ 500-650 можна було виїхати на тиждень удвох в п’ятизірковий готель. Зараз за такі гроші доступні 4-зіркові готелі, а більш фешенебельні коштують вже $ 700-800.
Але от ціни на літній відпочинок у Туреччині – припускають експерти – мають всі шанси просісти. Це навряд чи можна пов’язати з недавніми терактами. “Оскільки в Туреччині зараз низький сезон, реакції туристичного ринку на події поки не послідувало”, – пояснив Олег Кулик.
Комі того, до Стамбулу їдуть в основному бізнесмени, а їх скасувати заплановане підписання контрактів або переговори не змусять ніякі НП. “Екскурсійний туризм в Стамбул може, звичайно, знизитися, але ненадовго”, – вважає Кулик.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас