Експерт розповів, чим загрожують Україні низькі ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чим загрожують Україні низькі ціни на нафту

Енергетика
10173
Падіння світових цін тільки шкодить Україні. Таку думку висловив експерт з енергоресурсів, заступника директора Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.
Експерт упевнений, що ціни на нафту потягнуть за собою вниз весь сировинний ринок, від якого залежать валютні надходження в Україну і наполягає на тому, що обвал ціни на «чорне золото» на вартість бензину на українських АЗС не вплине.
«Будь-яке падіння цін на енергоносії може вплинути на країну, тільки якщо одночасно уряд залишає податки на колишньому рівні. В Україні на тлі зниження цін на нафту навпаки, податки підвищуються. З 1 січня до 13% підвищили акциз на бензин, це компенсує падіння цін на нафту – ціни на бензин особливо не поміняються », – повідомив Рябцев.
Більш того, за словами експерта, є і негативний вплив обвалу цін на «чорне золото» – разом з нафтою дешевшає та інша сировина. «Якщо знижуються нафтові котирування на біржах, будуть знижуватися котирування і зерна, і металу, і добрив. А це основні товари, які забезпечують валютні надходження в Україну», – розповідає експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас