Україна запропонувала Ізраїлю ввести контроль кожної партії яєць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запропонувала Ізраїлю ввести контроль кожної партії яєць

Аграрний ринок
456
Відправилася до Ізраїлю українська делегація з питання виявлення бактерії Salmonella Enteritidis в партії яєць, поставлених з України, запропонує ізраїльській стороні ввести безпрецедентний контроль кожної партії, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко журналістам у середу.
“Вони (делегація – ред.) запропонують ввести безпрецедентний контроль, коли кожна окрема партія буде проходити відповідний аналіз. Ми думаємо, що дана пропозиція задовольнить наших ізраїльських колег”, – сказав міністр.
За словами О. Павленко ще три тижні тому велися переговори з Ізраїлем про збільшення поставок українських яєць до 10 млн на рік. “Ми вели переговори ще 3 тижні тому про збільшення поставок яєць в Ізраїль до 10 млн”, – сказав він.
Як повідомлялося, Міністерство сільського господарства та охорони здоров’я Ізраїлю в рамках дослідження виявило підвид сальмонели Enteritidis в курячих яйцях, ввезених з України, і прийняло рішення про призупинення імпорту цієї продукції.
Заступник голови Держветфітослужби Олександр Вержиховський і перший заступник голови відомства Володимир Лапа 13 січня вирушили до Ізраїлю на переговори для з’ясування питань, пов’язаних з можливим виявленням Salmonella Enteritidis в українському харчовому яйці і відповідним заходам з відновлення експорту яєць до Ізраїлю.
Як заявили в Держветфітослужбі, тільки одна українська компанія в даний час експортує яйця в Ізраїль, за минулий рік вона експортувала 32 млн харчових яєць в чотири країни.
Як повідомлялося в серпні 2015 ПрАТ “Агрофірма” Березанська птахофабрика “(Київська обл.) Та ПАТ” Агрофірма “Авіс” (Хмельницька обл.), підконтрольні агрохолдингу “Авангард”, отримали дозвіл на експорт курячих столових яєць до Ізраїлю.
За даними Держветфітослужби загалом за 2015 українські компанії експортували 900 млн яєць в різні країни світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас