Ціна "на пістолеті": Яценюк бачить можливість для зниження вартості пального на АЗС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна "на пістолеті": Яценюк бачить можливість для зниження вартості пального на АЗС України

Особисті фінанси
3186
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк бачить можливість для зниження вартості палива на автозаправних станціях (АЗС) України у зв’язку із здешевленням нафти на світовому ринку.
“Вже сьогодні ми бачимо, що є деяка можливість зниження цін на АЗС… Тут немає ніякого адміністративного тиску – чим менша ціна нафти, тим менша ціна “на пістолеті”, – сказав він на засіданні уряду в середу.
Прем’єр доручив міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину провести спільно з Антимонопольним комітетом України зустріч із операторами ринку нафтопродуктів з питання ціноутворення.
АМКУ окремо видати доручення, яке, на жаль не виконується протягом останніх двох місяців – разом з операторами ринку напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти в залежності від ціни нафти на світовому ринку… Це повинна бути прозора формула і публічний підхід”, – додав прем’єр.
Як повідомлялося, за даними “ОККО” підвищення паливних акцизів в Україні з 1 січня нівелювало ефект від падіння ціни нафти на світовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас