Аpple патентує подвійну камеру для мобільних пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аpple патентує подвійну камеру для мобільних пристроїв

Технології&Авто
702
На сайті управління США по патентах і торгових марках (USPTO) опублікована чергова патентна заявка Apple на розробки у сфері портативних пристроїв: цього разу мова йде про «Системі мобільної камери» (Mobile camera system).
«Яблучна» імперія пропонує комплектувати основну камеру смартфонів і фаблет двома оптичними блоками – з різною фокусною відстанню. Це, за задумом Apple, дозволить підвищити якість зйомки і реалізувати ряд додаткових ефектів.
Приміром, одночасне використання двох об’єктивів дозволить створювати стереоскопічні зображення і підвищувати деталізацію звичайних фотографій. Під час відеозапису така система дозволить отримувати статичні знімки більш високої якості.
Ще один варіант практичного застосування патентується технології – реалізація функції «картинка в картинці» (picture-in-picture). Так, в основному вікні може демонструватися вся сцена цілком, а в додатковому – певна область крупним планом. Крім того, один оптичний блок може бути задіяний для стандартної відеозйомки, а інший – для роботи в режимі сповільненої зйомки.
Потрібно відзначити, що сама по собі ідея використання здвоєних камер в смартфонах далеко не нова. Патентна ж заявка Apple може вказувати на те, що подібна система з’явиться в iPhone наступного покоління
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас