У київському метро закликатимуть не давати пожертви неперевіреними благодійникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київському метро закликатимуть не давати пожертви неперевіреними благодійникам

Кримінал
846
Наступного тижня в київському метрополітені на ескалаторах звучатиме через гучномовці звернення до пасажирів із закликом не жертвувати гроші неперевіреними благодійним організаціям, передає прес-служба КП “Київський метрополітен”.
“Вже наступного тижня на ескалаторах буде звучати звернення до пасажирів з проханням не жертвувати кошти неперевіреним організаціям. Також буде опрацьована технічна можливість впровадження такого ж оголошення у вагонах і на моніторах”, – повідомила начальник прес-служби КП “Київський метрополітен” Наталка Макогон.
“Сьогодні у нас зареєстровано понад 100 випадків зі збору коштів волонтерськими організаціями, всі вони об’єднані в одне провадження за статтею 190 про шахрайство”, – повідомив начальник Лінійного управління в метрополітені ГУ Національної поліції в місті Києві Віталій Биков.
Однак, за його словами, відповідно до чинного законодавства, довести випадки шахрайства практично неможливо.
Координатор волонтерського центру допомоги вимушеним переселенцям Арсеній Фінберг і представник фонду “Таблеточки” Алла Антонова додали, що відповідальні благодійні організації регулярно публікують фінансові звіти і не працюють з ящиками в громадському транспорті.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас