ЄСПЛ дозволив звільнення за листування і пости в Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄСПЛ дозволив звільнення за листування і пости в Facebook

Світ
829
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 12 січня, відхилив позов румунського інженера про його звільнення з роботи за розміщення особистих повідомлень на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook в робочий час.
Як визначили судді Малої палати ЄСПЛ, роботодавець має право перевіряти, як його співробітники на робочому місці виконували свої службові обов’язки і чи не використали комп’ютер компанії для приватних цілей.
Перевірка сторінки в соцмережі може вважатися втручанням у приватне життя, однак судді ЄСПЛ вважають, що в даній ситуації така перевірка є виправданою.
Румунського інженера, якому зараз 36 років, звільнили ще в 2007 році після роботи протягом трьох років на приватну компанію. Роботодавець перевірив його Facebook-сторінку і виявив, що інженер використовував робочий комп’ютер для обміну повідомленнями зі своїм братом і дівчиною про стан здоров’я та особистого життя.
Чоловік пройшов всі судові інстанції у своїй країні, однак не домігся позитивного для себе рішення і подав позов до ЄСПЛ. Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов і тепер румун має право протягом трьох місяців подати апеляцію.
ЄСПЛ може, але не зобов’язаний, тоді направити справу у Велику палату ЄСПЛ, де її розгляне колегія з 17 суддів
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас