Єврокомісія почала поглиблену перевірку злиття Halliburton і Baker Hughes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія почала поглиблену перевірку злиття Halliburton і Baker Hughes

Енергетика
202
Європейська комісія, що виконує функції головного антимонопольного регулятора ЄС, почала поглиблену перевірку злиття американських нафтосервісних компаній Halliburton і Baker Hughes на предмет негативних наслідків для конкуренції в галузі, говориться в прес-релізі на сайті ЄК.
Як показала попередня перевірка, злиття другої і третьої за величиною компаній сектора “викликає суттєві побоювання з приводу потенційних наслідків для конкуренції”.
Дані побоювання стосуються більше 30 продуктів і послуг, що надаються компаніями, наголошується в повідомленні ЄК.
У грудні компанії оголосили про продовження термінів закриття угоди по злиттю, яка знаходиться на розгляді антимонопольного відділення міністерства юстиції США. Граничний термін був призначений на 30 квітня 2016 року. Нове розслідування ЄС може відсунути остаточне рішення європейського регулятора за угодою до травня.
Halliburton домовилася про покупку компанії Baker Hughes за $34,6 млрд ще в минулому році. Після завершення операції нинішні акціонери компанії Baker Hughes володітимуть близько 36% об’єднаної компанії. Акціонери нафтосервісних компаній раніше схвалили цю операцію.
Для того, щоб заспокоїти регуляторів, компаніям необхідно продати частину активів. Однак в умовах вкрай низьких цін на нафту зробити це виявилося складніше, ніж передбачалося.
За словами представників Halliburton і Baker Hughes, розслідування ЄК є “звичайною мірою” при розгляді великих угод. При цьому компанії готові піти на масштабні поступки, щоб заспокоїти побоювання регуляторів.
Операція вже дістала схвалення антимонопольних органів Канади, Колумбії, Еквадору, Казахстану, ПАР і Туреччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас