Україна відмовилася від планів імпортувати в 2016 році електроенергію з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовилася від планів імпортувати в 2016 році електроенергію з РФ

Енергетика
893
Міністерство енергетики та вугільної промисловості, на відміну від 2015 року, в прогнозному балансі електроенергії об’єднаної енергосистеми України на 2016 рік не закладає імпорт російської електроенергії, йдеться в офіційній відповіді міністерства на запит журналістів.
“У прогнозному балансі електроенергії ОЕС України на 2016 рік імпорт електроенергії передбачався на рівні “0”,аналогічний показник закладений і в прогнозному балансі електроенергії ОЕС на січень 2016 року” – говориться в повідомленні Міненерговугілля.
У свою чергу в Міненерговугілля відзначили, що забезпечення стійкої роботи ОЕС України визначається цілою низкою чинників і умов, серед яких загальна потужність і можливості ОЕС України, внутрішній баланс атомної, гідро-, тепло-, електро- та інших потужностей, наявність резервних потужностей і можливості щодо забезпечення покриття пікових навантажень для безперебійної роботи системи (включаючи наявність палива на ТЕС І ТЕЦ).
Нагадаємо, Україна 13 листопада 2015 року зупинила імпорт російської електроенергії завдяки завершенню ремонтних робіт на енергоблоці №3 Рівненської АЕС та підключення його до енергосистеми країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас