Ліміти виплат за ОСАЦВ піднімуть удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліміти виплат за ОСАЦВ піднімуть удвічі

Особисті фінанси
1931
Навесні введуть нові ліміти страхових виплат автовласникам.
Про це повідомили в прес-службі Моторно транспортного страхового бюро України.
Державна регуляторна служба погодила зміни максимальних розмірів страхових виплат. Суми виплат збільшили вдвічі: за шкоду майна платитимуть до 100 тис грн, а за шкоду життю і здоров’ю – 200 тис. На одного потерпілого. Раніше ці суми були 50 і 100 тис. відповідно.
“Зараз МТСБУ пропонує щорічне збільшення страхових сум мінімум удвічі, що дозволить протягом наступних 10-ти років наблизити українські стандарти до європейських у сфері обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності”, – говорить Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.
Також піднімуть ліміт страхової виплати при спрощеному оформленні матеріалів дорожньо-транспортної пригоди (Європротоколу). Раніше він становив 25 тис. грн, а тепер можна було отримати до 50 тис. грн компенсації при спрощеному оформленні ДТП.
“Чинні ліміти в країнах ЄС становлять: у разі шкоди, заподіяної життю та здоров’ю – 1,12 млн євро на одного потерпілого або 5,6 млн. євро на одну страхову подію незалежно від кількості потерпілих, і у випадку майнових збитків – 1,12 млн євро на одну страхову подію незалежно від кількості потерпілих. Крім цього, Європейська комісія кожні 5 років коригує розміри мінімальних страхових сум в обов’язковому страхуванні автоцивільної відповідальності згідно європейського індексу споживчих цін”, – додав Володимир Шевченко.
Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас