Китай почав дослідження в галузі 5G-зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай почав дослідження в галузі 5G-зв'язку

Технології&Авто
836
Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю оголосило про початок досліджень в області мобільних мереж п’ятого покоління (5G).
Повідомляється, що в даний час проект знаходиться на експериментальній стадії: вона триватиме три роки – з 2016-го по 2018-й. Після цього почнеться дослідна експлуатація мереж нового покоління.
Демонстрацію можливостей 5G-сервісів учасники телекомунікаційного ринку планують провести на майбутніх Зимових Олімпійських іграх, які пройдуть в лютому 2018 року в місті Пхенчхан, Республіка Корея.
Передбачається, що перші комерційні 5G-мережі запрацюють, в тому числі в Китаї, орієнтовно в 2020 році. Для них визначена максимальна швидкість передачі даних – 20 Гбіт/с.
Додамо, що нещодавно японська корпорація NTT DOCOMO повідомила про проведення перших успішних випробувань мережі 5G в комерційному будинку. Тестування здійснювалося у висотному комплексі Роппонгі Хіллз в Токіо. Для передачі сигналу використовувалися міліметрові хвилі в діапазоні 70 ГГц, а пропускна здатність каналу зв’язку перевищила 2 Гбіт/с.
У розробці 5G-технологій беруть участь такі гіганти, як Nokia Networks, Samsung, Ericsson, Fujitsu, Huawei та інші.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас