Близько третини нафтових компаній США можуть збанкрутувати при ціні нафти в $ 30 за барель, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько третини нафтових компаній США можуть збанкрутувати при ціні нафти в $ 30 за барель, - WSJ

Енергетика
769
Падіння цін на нафту в напрямку $ 30 за барель збільшило побоювання можливого банкрутства нафтовидобувних компаній США, пише The Wall Street Journal.
За оцінками Wolfe Research, при тривалому збереженні такого рівня цін фінансовий крах – банкрутство та реструктуризація – загрожує приблизно третині американських нафтових корпорацій до середини 2017 року.
Деякі з цих компаній зможуть вижити, якщо нафта відновиться хоча б до $ 50 за барель, відзначають аналітики.
Три з найбільших інвестбанків США – Morgan Stanley, Goldman Sachs і Citigroup – очікують, що нафта незабаром опуститься нижче $ 30 за барель. До 10:50 мск у вівторок нафту обновила 12-річні мінімуми: Brent з постачанням в лютому подешевшала на 2,7%, до $ 30,71 за барель, WTI – на 2,5%, до $ 30,63 за барель.
За даними юрфірми Haynes & Boone, про банкрутство через черговий виток зниження цін на нафту оголосили більше 30 невеликих американських компаній, сукупна заборгованість яких перевищує $ 13 млрд.
При поточному рівні цін північноамериканські виробники нафти і газу в цілому втрачають майже $ 2 млрд на тиждень, стверджують експерти AlixPartners.
Інша консалтингова фірма, Cowen & Co., очікує, що американським компаніям ПЕК доведеться знизити бюджети на 51% в порівнянні з 2014 роком – до $89,6 млрд. Таким чином, галузь чекають наймасштабніші скорочення витрат з 1980-х років.
Незважаючи на невигідний рівень цін, нафтогазовим компаніям з високою заборгованістю доводиться підтримувати колишні обсяги видобутку. За даними S & P Capital IQ, нафтові компанії Sandridge Energy, Energy XXI і Halcon Resources витратили понад 40% своєї виручки за третій квартал на оплату відсотків за боргами.
Банківські регулятори США збільшили оцінку обсягу “низькоякісних, сумнівних або збиткових” кредитів, виданих енергетичним компаніям, в п’ять разів – до $34,2 млрд, або 15% від загальної величини портфеля. У 2014 році показник становив $6,9 млрд (3,6%).
За оцінками Міненерго США, в перший тиждень 2016 року в країні видобувалося близько 9,2 млн барелів нафти на добу – на 1% більше, ніж роком раніше. Видобуток сланцевої нафти в семи основних регіонах США в лютому скоротиться на 116 тис. барелів на добу, прогнозує відомство. З кінця березня 2015 показник знизився вже на 640 тис. барелів на добу – величина цієї зміни більше минулорічних обсягів видобутку в Еквадорі або Лівії.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас