У США створили пластирі-сенсори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили пластирі-сенсори

Технології&Авто
971
Американська компанія МС 10 розробила два нових типи сенсорів, що носяться. Прилади, які отримали назву BioStamp Research Connect і My UV Patch, виконані у формі невеликих пластирів, товщина яких становить 2,5 міліметра, а вага – 5,7 грама.
Оболонка сенсорів водонепроникна і може вільно згинатися.
BioStamp Research Connect є сенсором для вивчення рухової активності пацієнтів, які страждають нейродегенеративними розладами.
В “пластир” вбудовані інерційних сенсор, гіроскоп, а також кілька чіпів, контролюється електричну активність м’язів скелета і серця.
Пристрій має власну батарею ємністю 15 міліампер, від якої може працювати безперервно 36 годин, і передавач Bluetooth для надсилання даних.
My UV Patch створений для вільного продажу і реагує на вплив ультрафіолету. Після декількох годин під сонцем його можна сфотографувати, і спеціальний додаток за кольором сенсора визначить кількість ультрафіолету, що потрапив на шкіру, а також запропонує різні варіанти захисту.
Раніше вчені розробили метод вимірювання швидкості течії крові за допомогою гнучкого носимого пристрою, що нагадує пластир. Пристрій являє собою кілька тонких нагрівальних елементів і набір мініатюрних датчиків температури. Від нагрівальних елементів кров через шкіру отримує тепло, а датчики температури дозволяють зареєструвати зсув таких нагрітих “точок” в посудині.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас