Volvo розробляє систему відеострімінгу для робомобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo розробляє систему відеострімінгу для робомобілів (відео)

Технології&Авто
203
Компанія Volvo розповіла ще про одну систему, яка в перспективі може знайти застосування в автомобілях з автопілотом: йдеться про нову платформу стрімінгу мультимедійних матеріалів.
Концепція розробляється спільно з Ericsson. Передбачається, що після активації автопілота водій зможе відкинутися в своєму кріслі і розгорнути великий дисплей, захований у фронтальній панелі з боку переднього пасажира.
На екрані можуть відображатися найрізноманітніші мультимедійні матеріали – наприклад, відео високої чіткості, що транслюється через бездротову мережу. Зрозуміло, для цього потрібне високошвидкісне та стабільне з’єднання. Тому Volvo і Ericsson розробляють алгоритми, які з урахуванням маршруту прямування дозволять прогнозувати можливе погіршення пропускної здатності мережі, підвищення навантаження на канали зв’язку і т. п.
У результаті стане можливою оптимізація передачі даних, скажімо, завчасна буферизація. Таким чином, люди в слоні автомобіля зможуть насолоджуватися медіаматеріалами без обривів з’єднання і появи артефактів на зображенні.
На думку Volvo, одна з найбільш важливих переваг систем автономного управління – це реальні перспективи зниження кількості ДТП та рівня смертності на дорогах. Згідно зі статистикою незалежних експертів, більше 90% аварій зі смертельним результатом відбуваються з причини помилок людей, зроблених, як правило, в результаті неуважності.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас