Пинзеник розповів, чому з казни України "випарувалися" 40 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник розповів, чому з казни України "випарувалися" 40 млрд грн

Казна та Політика
5089
Скорочення казначейського рахунку України в грудні 2015 року майже на 40 млрд грн свідчить про відсутність бюджетної культури уряду.
Про це заявив народний депутат України Віктор Пинзеник (БПП) на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, декларовані урядом величезні залишки коштів на казначейському рахунку “розчинилися” за місяць.
“Таке різке зниження рахунку є наслідком слабкої бюджетної культури або скоріше її відсутності. Маю якраз на увазі не питання, що лежать у сфері відповідальності Міністерства фінансів, а інших бюджетних “споживачів”. Протягом січня-листопада 2015 Державний бюджет по доходах був виконаний на 90,3%, а за видатками – на 80,4%. Цей розрив в 10% (а це майже 60 млрд грн, які формували залишок коштів) намагаються “освоїти” в останній місяць року. Можна уявити масштаби витрат грудня, якщо крім стандартних планових надходжень додатково з рахунку витрачено 39 млрд грн. Оцінити їх повний розмір зможемо тільки в кінці поточного місяця з появою відповідної звітності”, – написав парламентарій.
На його думку, нинішня бюджетна активність має ще один наслідок: вона негативно впливає на монетарну ситуацію і пов’язані з нею параметри. Оскільки в грудні, крім офіційного Національного банку, його функції починають виконувати ще кілька десятків державних і навіть недержавних інститутів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас