Іран придумав свій "рецепт" для стабілізації нафтового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран придумав свій "рецепт" для стабілізації нафтового ринку

Енергетика
4016
Представник Ірану в ОПЕК заявив, що країни, які наростили видобуток нафти після того, як на Іран були накладені санкції, повинні знизити рівні видобутку, щоб стабілізувати ринок, передає іранське агентство Shana.
Представник додав, що дипломатичну кризу у відносинах між Іраном і Саудівською Аравією матиме лише короткостроковий ефект на паливні ринки. “Найбільшою загрозою”, за його словами, є надлишкова пропозиція.
Як відомо, Іран і “шістка” міжнародних переговірників в ніч на 14 липня 2015 досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Найскладніші переговори завершилися прийняттям спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку СБ ООН, США і Євросоюзу.
Іран, повернувшись на нафтовий ринок після зняття економічних санкцій, зможе торгувати нафтою і при цінах нижче 30 доларів за барель. Про це заявив міністр нафти країни Біджан Зангане в інтерв’ю Mehr.
“Навіть якщо ціни на нафту впадуть нижче 30 доларів за барель, це не зупинить іранську нафтову промисловість. У перші дні після зняття санкцій обсяг виробництва складе близько 500 000 барелів на добу, в наступні місяці він буде збільшений ще на 500 000, щоб досягти мільйона барелів на добу”, – сказав міністр.
Як підкреслив Зангане, обсяги іранського видобутку та експорту нафти не залежать ні від кого, і країна визначає їх сама. Він зазначив також, що Іран прагне повернути свої позиції на світових ринках і члени ОПЕК повинні піти на співпрацю в цьому питанні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас