Tesla поставила за квартал усього 208 кросоверів Model X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla поставила за квартал усього 208 кросоверів Model X

Технології&Авто
2400
Довгоочікуваний кросовер Tesla Model X, нарешті, надійшов у продаж минулої осені після дворічної затримки з релізом – згідно з початковими планами його презентація повинна була пройти в 2013 році, а передоплату за новинку деякі покупці внесли три роки тому.
Тим не менш, великими обсягами поставок Model X поки не радує. Згідно з даними компанії, в четвертому кварталі 2015 року було поставлено лише 208 електричних автомобілів. Всього в останньому кварталі року було виготовлено 507 штук Model X. Частину електромобілів, що зійшли з конвеєра, компанія планує відправити покупцям у першому кварталі поточного року.
Як стверджує ресурс The Verge, настільки невеликі обсяги поставок не можна вважати сюрпризом і, звичайно ж, це не відображає ступінь інтересу до кросоверу, який вийшов з великим запізненням.
Tesla попередила, що поставки нової моделі будуть невеликими у зв’язку з поступовим нарощуванням виробництва. Генеральний директор Елон Маск (Elon Musk) заявив на заході, присвяченому запуску новинки, що спочатку компанія виробляла всього 5 електромобілів на тиждень, проте потім показники почали зростати в геометричній прогресії. До кінця року Tesla вийшла на показник по збірці Model X в межах 238 одиниць на тиждень.
На щастя для Tesla, реліз Model X підстьобнув продажі седану Model S. Компанія поставила в четвертому кварталі 2015 року 17 192 одиниці Model S, що на 48% більше, ніж у попередньому кварталі і на 75% більше, ніж в четвертому кварталі 2014 р .
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас