Майже три чверті українців відчувають професійну втому (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже три чверті українців відчувають професійну втому (інфографіка)

Особисті фінанси
2181
Для українців 2015 рік був виснажливим, свідчать результати опитування rabota.ua. Як відзначили в компанії, майже три чверті опитаних визнали, що відчувають професійну втому.
Близько половини опитаних визнали основною причиною втоми надмірне завантаження на роботі. На другому місці – постійні стреси, їх відзначили 45%, а третина опитаних поскаржилися на те, що у них не було можливості піти у відпустку. Четвертою основною причиною визнали фінансові проблеми. Нагадаємо, що за даними Держстату, заборгованість з виплати зарплати в Україні станом на 1 грудня-2 015 склала 2,010 млрд грн.
Однак 60% опитаних планують боротися з втомою і тільки 16% – не знають як це зробити.
Найбільш популярним варіантом боротьби з втомою виявилися позитивні емоції від спілкування з друзями, поїздок, книг і кіно – тривалі вихідні допоможуть 68% українцям.
У той же час, 47% визнали найбільш дієвим методом уникати втоми любов до роботи. Близько 40% не приймають робочі проблеми близько до серця і така ж кількість опитаних позбавляються від професійної втоми під час спортивних занять. Ще 40% сповнені подяки сім’ї і друзям, які не дають сумувати, а 36% «регулярно позбавляються від негативних емоцій».
Відзначимо, що тільки 13% опитаних визнали, що регулярно подорожують для збереження бадьорості. Варто сказати, що за січень-листопад 2015 року реальна зарплата українців (з урахуванням інфляції – ред.) скоротилася на 21,1%.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас