Чи зможуть утримати 24? Що буде з курсом в 2016-му, - думки експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зможуть утримати 24? Що буде з курсом в 2016-му, - думки експертів

Валюта
13659
В Україні, за оцінками Національного банку, один долар обійдеться в 24,1 гривню на початку року, і в 24,4 гривні – наприкінці. Експерти вважають, різкого стрибка національної валюти не буде, а стабільність курсу залежить від співпраці українського уряду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і цін на сталь і руду на міжнародних ринках.
Разом з тим екс-міністр економіки Віктор Суслов вважає, цьогоріч курс долара досягне 30 гривень. Девальвація відбуватиметься поступово за умови, якщо не виникне непередбачена ситуація, наприклад, зрив програми співпраці з МВФ.
“Цілком очевидно, що заплановані показники курсу не будуть досягнуті. Курс в 24 гривні за долар вже досягнутий. Україна перебуває у стані дефолту, при нормальних умовах курс опуститься не менше ніж до 30 гривень”, – упевнений економіст.
“Цілком очевидно, що заплановані показники курсу не будуть досягнуті. Курс в 24 гривні за долар вже досягнутий”, – упевнений економіст.
У Goldman Sachs також припускають, курс національної валюти досягне 30 гривень за долар. Як розповів керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, крім співпраці з міжнародними кредиторами, на курс гривні також впливають ціни на сталь і руду на міжнародних біржах.
“Ті ціни, які зараз утворилися, – вони, на жаль, не дозволяють нашим компаніям, задіяним у виробництві руди і сталі, працювати з прибутком. Що це означає? Що якщо так станеться, що ціни далі будуть падати, деяким компаніям доведеться зупинитися. Як би там не було, сталь і руда все-таки є важливим джерелом валютної виручки в країні”, – говорить експерт.
За словами Паращія, до кінця року курс національної валюти по відношенню до долара досягне 26 гривень. Однак при цьому експерт не виключає, що більш позитивний прогноз Нацбанку і Кабміну (24,4 гривні за долар до кінця року) також може виявитися правильним.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас