ЗВТ з Євросоюзом не завадить розвитку українського бізнесу, - глава Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗВТ з Євросоюзом не завадить розвитку українського бізнесу, - глава Мінагрополітики

Аграрний ринок
924
Зона вільної торгівлі з Європейським Союзом, яка вступила в дію з 1 січня 2016 року, передбачає адаптаційний період для українського бізнесу і не стане перешкодою для його розвитку, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на главу відомства Олексія Павленка.
“Введення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС не стане перешкодою для розвитку українського бізнесу. Протягом першого року дії ЗВТ лише невелика частина мит буде скасована з боку України, тому вітчизняні підприємці матимуть час, щоб адаптуватися до нових умов і переорієнтувати виробництво”, – йдеться в повідомленні.
За словами міністра, ринок ЄС висуває суворі вимоги до стандартів якості імпортної продукції, але Україна вже отримала дозвіл на експорт багатьох видів товарів.
“На даному етапі Україна отримала дозвіл на експорт в ЄС більшості з основних позицій продукції тваринного походження, серед яких: м’ясо птиці, риба, м’ясопродукти, яйця і мед. Буквально минулого тижня Єврокомісія затвердила перелік 10 вітчизняних підприємств, яким дозволено експортувати молоко і молочні продукти в Європу. Це означає, що якість нашої продукції аналогічна європейської”, – цитує Павленка прес-служба.
Нагадаємо, в грудні Європейська комісія надала 10 українським виробникам молочної продукції доступ на ринок ЄС з 10 січня 2016 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас