В УДЦР повідомили, скільки українців вже користуються 3G-мережами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В УДЦР повідомили, скільки українців вже користуються 3G-мережами

Технології&Авто
1236
Український державний центр радіочастот (УДЦР) повідомив в офіційному прес-релізі, що максимально сприяє операторам мобільного зв’язку в розгортанні 3G-мереж у країні. Зокрема, станом на 4 січня 2016 року фахівцями Департаменту радіослужби вже видано 8334 висновки щодо електромагнітної сумісності та 7509 дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів мережі третього покоління.
Також в УДЦР зазначили, що за інформацією операторів “великої трійки” (Київстар, Vodafone/МТС Україна і life:)) їхня загальна 3G-абонбаза на кінець 2015 року перевищила 4,3 мільйонів абонентів. Таким чином кількість користувачів мережі «третього покоління» відносно всіх стільникових абонентів України перевищила 7%.
Враховуючи суспільний і професійний інтерес до нової технології УДЦР налаштований регулярно інформувати громадян України про проведену роботу в цьому напрямку.
Також організація зазначила, що днями НКРЗІ підтримала пропозицію Українського державного центру радіочастот щодо зниження рівня Тарифів на роботи (послуги) підприємства, пов’язані з використанням радіочастотного ресурсу України та вимірюванням параметрів телекомунікаційних мереж, що дозволить додатково заощадити кошти для розвитку мереж зв’язку нового покоління.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас