"Амба - локаут!": Аваков запропонував на три місяці зупинити роботу судів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Амба - локаут!": Аваков запропонував на три місяці зупинити роботу судів

Казна та Політика
1777
В рамках реформи правоохоронних органів необхідно відсторонити весь діючий суддівський корпус і на 3 місяці зупинити роботу судової системи. Про це заявив міністр МВС Арсен Аваков в Facebook.
За його словами, на всі запропоновані раніше заходи щодо реформи судової системи є половинчастими.
“Судді в Україні зараз в суспільній свідомості – втілення всього чого завгодно, тільки не законності і справедливості! Вважаю, що необхідно повернутися до радикального проекту: повної (!) заміни суддівського корпусу – з новим набором, професійним конкурсом і реальної зовнішньої атестації нинішнього суддівського корпусу. Ніхто, вже вибачте, не помре – і всі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів!” – Заявив Аваков.
На думку міністра, на час паралізації судової системи щодо всіх справ потрібно законодавчо вжити заходів.
“Прийняти всі необхідні законодавчі акти на перехідний період – від продовження процесуальних строків до порядку розгляду справ і – амба – локаут! – Перезавантаження на три місяці. Всі пішли на конкурс – прийде новий суд!” – Зазначив міністр МВС.
Раніше, 22 грудня, Верховна Рада України направила на висновок Конституційного суду України законопроект №3524 “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)”, внесений президентом України Петром Порошенком.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас