НБУ дозволив вносити ряд змін в договори із зовнішнього кредитування, але посилив перевірку клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив вносити ряд змін в договори із зовнішнього кредитування, але посилив перевірку клієнтів

Кредит&Депозит
368
Національний банк України (НБУ) скасував антикризову норму, яка забороняла заміну кредитора чи боржника в зобов’язанні за договорами по залученню зовнішнього кредитування, а також поступку резидентом-кредитором нерезиденту права вимоги за кредитом і позикою в іноземній валюті, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідна постанова НБУ №996 від 30 грудня 2015 набирає чинності з 11 січня 2016 року.
Згідно з документом, при цьому для нівелювання можливих негативних наслідків від скасування вищевказаних заборон регулятор зобов’язав банки додатково перевіряти клієнта і документи для реєстрації договору з метою виявлення ознак ризикових фінансових операцій.
У випадку, якщо банк зробив висновок про наявність таких ознак, він зобов’язаний відмовити в обслуговуванні операції, а також відмовити у відправці пакета документів у Нацбанк для реєстрації договору.
Крім того, НБУ продовжив термін реєстрації договору з п’яти до семи робочих днів. Постанова також передбачає, що в певних випадках Нацбанк проводить додаткову перевірку пакетів документів, поданих банків для реєстрації договорів клієнтів на період не більше 30 календарних днів без урахування терміну реєстрації договору.
“Таким чином, вдосконалений порядок реєстрації договорів із залучення зовнішнього кредитування кладе на банк відповідальність за здійснення аналізу документів клієнтів і виявлення ознак ризикової діяльність, а також зменшує ризики виведення капіталу за кордон”, – наголошується в повідомленні НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас