Девальвація валют зберегла країнам EМ $2,8 трлн резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девальвація валют зберегла країнам EМ $2,8 трлн резервів

Валюта
1944
Країни, що розвиваються, підвищили конкурентоспроможність і зберегли запаси “на чорний день” на тлі девальвації своїх валют.
За даними агентства Bloomberg, міжнародні резерви 12 найбільших ринків, що розвиваються, за винятком Китаю і країн з фіксованими валютними курсами, скоротилися в 2015 році приблизно на 2% – до $2,8 трлн.
Фактичне скорочення резервів могло виявитися ще меншим, позаяк зміцнення долара призвело до ослаблення євро та інших резервних валют.
Якщо минулого року Китай витратив понад $400 млрд резервів на стабілізацію юаня, то більшість інших країн, включаючи Росію та Таїланд, пішли на девальвацію, щоб підтримати своїх експортерів.
В умовах падіння цін на сировину і відносно невеликого доларового держборгу (на відміну від минулих років), ослаблення валют не призвело до прискорення інфляції або скорочення бюджетних витрат.
Це означає, що центробанки країн, що розвиваються, навряд чи будуть противитися подальшій девальвації своїх валют, поки вона не почне виходити з-під контролю, зазначають експерти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас