Smart TV - нова мета авторів вірусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Smart TV - нова мета авторів вірусів

Технології&Авто
1519
Пристрої з функцією Smart TV зустрічаються не тільки в будинках і квартирах, їх нерідко купують великі компанії для зручного проведення нарад і телеконференцій.
При цьому виробники пристроїв даного типу, намагаючись догодити клієнту, жертвують безпекою. Вони не беруть до уваги той факт, що телевізор з Smart TV є по суті повноцінним комп’ютером з мережним адаптером і USB-портами. У них останнім часом також вбудовуються мікрофони і відеокамери для управління за допомогою голосових команд і зручності спілкування через служби VoIP, такі як Skype.
Про ризики Smart TV ще кілька місяців тому міркував Крейг Янг (Craig Young) з компанії Tripwire. За його словами, основна загроза виходить з припущення ніби хто б не підключився до пристрою по локальній мережі або за допомогою пульта дистанційного керування, має на це повне право. Зловмисник, опинившись в одному приміщенні з телевізором, може просто вставити в нього USB-накопичувач c шкідливою програмою і виконати потрібну команду.
Суть проблем, з якими найближчим часом почнуть стикатися виробники пристроїв з Smart TV, не є новою. Наприклад, Samsung, LG і Sony відкрили магазини додатків для своїх пристроїв, але зловмисник, як і у випадку зі смартфонами Android, може обманом змусити користувача завантажити свою програму з неофіційного джерела.
Такий сценарій дуже детально описав Кандид Вуест (Candid Wueest) з компанії Symantec.
Він також перерахував основні способи заробітку на вірусах для Smart TV, серед яких включення пристрою в бот-мережу для подальшого проведення DDoS-атак, крадіжку даних, підключення до інших пристроїв локальної мережі, генерування криптовалюти (таких як Bitcoin) і вимога грошової виплати за розблокування . Також зловмисник може заробити на тому, що телевізор, який практично завжди є включеним, переходить по сторінках сайтів, розкручуванням яких займається автори вірусів.
Компанії, зайняті у сфері інформаційної безпеки, тільки починають випускати спеціалізовані рішення для Smart TV, а про появу повноцінних антивірусів мова поки що не йде.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас