Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року

Світ
2646
Багато людей вирішили поліпшити свою кар’єру в новому році. Для деяких, це рішення є великою необхідністю в житті, а не просто балачками.
Нижче перелік 10 успішних людей (і команд), чиї кар’єри і репутація зазнали великих потрясінь в 2015 році. Ми очікуємо, що кар’єра багатьох з них піде вгору, а ось решта можуть не оговтатися.
Колишній генеральний директор фармацевтичної компанії Мартін Шкрелі
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
У вересні на колишнього менеджера хедж-фонду обрушилося багато критики після того, як він підняв ціну на антипаразитарні ліки більш, ніж в 5000%, з 13,50 $ до 750 $.
Спірний крок колишнього менеджера накликав гнів демократичних кандидатів у президенти Берні Сандерса і Хілларі Клінтон, законодавці запросили Шкрелі до Вашингтона, щоб він зміг пояснити свій бізнес-підхід. У свою чергу, двопартійний сенат візьметься за розслідування зростання цін у всій фармацевтичній промисловості.
Новини про Шкрелі з’явилися знову в грудні, коли він був заарештований співробітниками ФБР, йому пред’явили звинувачення в шахрайстві з цінними паперами у зв’язку з подіями, які відбулися в той час, коли він був керуючим хедж-фондів. Після арешту, Шкрелі пішов з поста генерального директора Turing Pharmaceuticals і був звільнений з поста генерального директора KaloBios Pharmaceuticals. Він не визнає себе винним у махінаціях на суму $ 5 млн облігацій.
Колишній прес-секретар компанії Subway Джаред Фогл
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
У липні федеральна влада провела обшук у будинку Фогля в Індіані в рамках розслідування за звинуваченням у причетності до дитячої порнографії. Кілька годин потому, компанія Subway оголосила, що компанія і Фогл “взаємно погодилися призупинити свої стосунки.” Компанія розірвала всі зв’язки з Фоглем і почистила всі згадки про нього на своєму веб-сайті і магазинах.
У листопаді Фогл визнав себе винним за звинуваченнями, пов’язаними з щонайменше 14 дівчатками і хлопчиками у віці до 18 років, і був засуджений до більш ніж 16 років позбавлення волі за зберігання та розповсюдження дитячої порнографії та подорожі по державі в пошуках сексу з неповнолітніми.
Колишній президент відділення Spokane в NAACP Рейчел Долезал
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Всі липневі заголовки були присвячені відомому фахівцеві в цивільних правах, коли її батьки розповіли ЗМІ про те, що, хоч Долезал позиціонувала себе як білошкіру, чорношкіру, і корінну американку у своїх публічних виступах, насправді походження її сім’ї йде від чеських, шведських, німецьких коренів, а також індійських (корінні американці).
Долезал розповіла “Today”, що вона почала позиціонувати себе, як чорношкіру у віці п’яти років, зазначивши, що малюючи автопортрети вона використовувала коричневий олівець замість персикового.
Менш ніж через тиждень після того, як з’явилися ці новини, Долезал оголосила про те, що залишає NAACP, написавши про це в Facebook. На її рішення піти у відставку вплинула ймовірність “несподіваного зміщення” у зв’язку з її “особистою ідентичністю в контексті визначення раси та етнічної приналежності”.
Відсторонений президент FIFA Сепп Блаттер
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Менш ніж через тиждень після того, як Сепп був переобраний на п’ятий термін в якості президента ФІФА в травні, Блаттер заявив, що він піде у відставку після дострокових виборів у лютому 2016 року. Заява прозвучала через кілька днів після заяв дев’яти інших високопоставлених чиновників FIFA, які були заарештовані за звинуваченням у корупції на суму в $ 150 млн.
Відносно Блаттера в даний час ведеться розслідування про “злочинну безгосподарність”.
Колишній генеральний директор United Airlines Джефф Смісек
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Смісек пішов у відставку у вересні в зв’язку з федеральним розслідуванням за звинуваченням у корупції, а саме в підозрі в спробах авіакомпанії впливати на чиновників в адміністрації аеропорту Нью-Йорку та Нью-Джерсі.
Розслідування зосереджене на Девіді Самсоні, який був головою аеропорту, поки він не пішов у відставку в 2014 році, у зв’язку з тим, що компанія United “розщедрилася” йому на обіди та спеціальний літак, в той час, як авіакомпанія прагнула домогтися більш низьких ставок і зборів, а також фінансування операцій в аеропорту Ньюарк.
Смісек пішов з $ 4,9 млн готівкою і більше 60,000 акцій у якості відставних, але він повинен був заплатити набагато більше, якби його протизаконні дії були підтверджені.
Колишній абсолютний чемпіон серед жінок в найлегшій вазі Ронда Роузі
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Найбільше розчарування у змішаних єдиноборствах у легкій вазі – Холлі Холм припинила трирічне домінування Ронди Роузі нокаутом, який приголомшив величезну аудиторію.
У недавній статті Vice Sports, сестра Роузі, Марія Бернс Ортіс, описала поразку, як “момент великого розчарування, коли частина душі людини загинула”.
У Холм і Розі буде матч-реванш у Лас-Вегасі 9 липня.
Колишній символ NBC “Nightly News” Брайан Уїльямс
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Новини про символ NBC “Nightly News” з’явилися в лютому протягом більше шести місяців після відсторонення з NBC News.
У червні на шоу “Today” Вільямс публічно вибачився після того, як було виявлено, що він сфабрикував інформацію про декілька новин, в тому числі про інциденти, в яких він був з солдатами під час вторгнення США до Іраку.
Незабаром, Вільямс повернувся до телебачення і висвітлював візит Папи Франциска в Америку.
Колишній генеральний директор Volkswagen Мартін Вінтеркорн
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Екологічний скандал охопив концерн Volkswagen у вересні поточного року. Один з найбільших автовиробників у світі допустив значну кризу управління, у зв’язку з відставкою генерального директора автовиробника Мартіна Вінтеркорна.
Агентство США з охорони навколишнього середовища довело, що VW встановив програмне забезпечення-“обманку” на майже 500,000 автомобілів VW і Audi. Завдяки цьому пристрою включався повний контроль за викидами в момент, коли автомобілі проходили перевірку. Пристрої відключалися під час нормальної роботи. Це дозволило VW замаскувати викиди оксиду азоту, які перевищують стандарти, до 40 разів.
“Ця діяльність триває вже протягом багатьох років, що означає, Вінтеркорн небудь або все знав про обман, і затвердив його, або він був недбалий, і не зупинив його,” написав старший аналітик Карл Брауер в Kelley Blue Book.
 “Дана ситуація відбивається погано на Вінтеркорні і на його лідерських якостях, і враховуючи трагічний вплив, який цей скандал зробить на VW, його відставка була не просто імовірна, а необхідна.”
Колишня зірка реаліті-шоу Джош Дуггар
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Джош Дуггар, зірка реаліті-шоу “19 Kids and Counting”, так само відомий, як “найбільший лицемір всіх часів” подав у відставку з посади виконавчого директора консервативної Християнської лобістської групи “Сім’я”. У травні Дослідницька рада лобістської групи “Сім’я” у звіті повідомила, що Дуггар приставав до п’яти дітей, у тому числі до чотирьох його сестер, близько 12 років тому. За це він публічно вибачився в Facebook.
TLC скасував шоу в липні, але після повернув його в ефір у травні, і Дуггара направили на реабілітацію від порно-наркоманії в серпні.
Комісар НФЛ Роджер Гудел
Топ-10 світових кар'єрних падінь 2015 року
Після поганого, з погляду піару, 2014 року, для Роджера Гула 2015 став не більш вдалим.
Після ріщення про те, що New England Patriots навмисно порушували правила ліги і використовували спущені м’ячі в іграх, НФЛ покарала захисника Тома Бреді, заборонивши йому брати участь у чотирьох іграх чемпіонату.
Гудел був підданий критиці за таке рішення ситуації. “Як людина, що відповідає за світову найбільш прибуткову спортивну лігу і за одну з найбільших світових спортивних суперзірок, не міг знайти вихід з цього безладу? Це найбільший скандал за всю історію НФЛ”, пише Ле Карпентер в The Guardian.
Бреді оскаржив рішення про заборону брати участь в іграх.
“У нього є можливість вимагати гроші від гравців, або є ситуація, коли вони оголошуються винними перш ніж пройде суд, але ніхто нічого не може з цим вдіяти. Якщо інвестори, уболівальники, ЗМІ задоволені роботою Гудела, то ніхто не може забрати у нього цю посаду. Я ненавиджу це”, – сказав Хорн.
Власники НФЛ заявили у вересні, що вони обговорять питання про зміну ролі Гудела в покаранні гравців.
Rachel Gillett, Business Insider
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас