В США зареєстрували перший дрон, зроблений в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США зареєстрували перший дрон, зроблений в Україні

Технології&Авто
2061
Минуло всього півмісяця відтоді, як в США почали офіційно реєструвати дрони, а українці, природно, вже протестували, як це працює. Стартап Drone.ua, про який не раз вже писали, отримав свідоцтво про реєстрацію на дрон PD1900 в Мемфісі, Теннессі для некомерційного використання.
Дрон привезли в США в інтересах одного з клієнтів стартапу, використовувати дрони без реєстрації зараз заборонено, а відмова призведе до великих штрафів. «PD1900 — це одна з найбільш популярних систем у українських аграріїв і саме ними виконується більшість робіт, коли ми говоримо про дрони як елементи точного землеробства», — розповідає засновник стартапу Валерій Яковенко.
В США зареєстрували перший дрон, зроблений в Україні
Безпілотник був зібраний на території України. Стартап збирає безпілотники з доступних на ринку комплектуючих і opensource-програмного забезпечення.
Він складається з платформи-планера, оптичних сенсорів, наземної станції і апаратури управління. Дрон може літати на висоті до 3 км і перебувати в повітрі до 2 годин. За один виліт платформа сканує до 400 га площі з роздільною здатністю від 1 см/піксель. В якості приладів для спостереження можуть використовуватися як візуальні камери, так і мультиспектральні сенсори.
Нагадаємо, створення і використання дронів — один із трендів минулого року. Один з найбільших e-commerce-ритейлерів світу Amazon вже тестує доставку невеликих товарів дронами.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас