Абромавічус: Нам вдалося перетворити чудову ідею на ефективну систему електронних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус: Нам вдалося перетворити чудову ідею на ефективну систему електронних закупівель

Казна та Політика
558
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус відвідав новий офіс команди ProZorro, яка займається розробкою електронної системи державних закупівель. Про це повідомляється на “Урядовому порталі”.
З лютого 2015 року система працює в пілотному режимі, але вже дозволила заощадити 500 мільйонів гривень бюджетних коштів.
Міністр відзначив досягнення команди, що працює над ProZorro: «Вдалося зробити дуже багато – перетворити чудову ідею на діючу систему, яка показала виняткові результати і тепер масштабується до розмірів країни. Попереду багато роботи, але ми впевнені, що команда Prozorro виконає своє завдання якісно і вчасно, як і належить справжнім реформаторам».
Під час зустрічі Айварас Абромавічус обговорив із командою ProZorro плани на наступний рік, а також можливі складнощі та необхідну підтримку, яка дозволить їх подолати.
Розробники системи зауважили, що її унікальність та прогресивність полягає в тому, що вона створена на відкритому коді. Це дозволяє використовувати систему будь-якою іншою державою світу і створювати на її основі інші системи e-procurement.
«Ніхто в світі ще не робив систему державних закупівель на відкритому коді. Ми пропонуємо світовій спільноті можливість створювати власні системи на її основі, – зазначив Максим Нефьодов, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України. – Сьогодні в нас є всі шанси створити кращу в Європі систему електронних закупівель. У майбутньому ми зможемо інтегрувати її до наявних у США, Австралії та інших країнах».
Підготовка до розгортання системи ProZorro іде згідно з планом, і повний перехід на електронну систему держзакупівель відбудеться з набранням чинності Закону «Про публічні закупівлі», тобто з 01.04.2016 р. До цього часу буде проведено відповідна підготовка ІТ-системи, інтеграція її з реєстрами. Крім того, триватиме навчання користувачів – як з боку державних замовників, так і – представників бізнесу. Також планується запустити кол-центр і службу підтримки.
Нагадаємо, що 25 грудня цього року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про публічні закупівлі», який забезпечує законодавче підґрунтя для наступного етапу реформи держзакупівель – повного переходу на електронні тендери. Повний перехід на електронну систему держзакупівель відбудеться протягом 2016 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас